Следвайте Гласове в По-малко от половината (48%) от българите одобряват по

...
Следвайте Гласове в По-малко от половината (48%) от българите одобряват по
Коментари Харесай

Евробарометър: Повечето българи вече не одобряват подкрепата на ЕС за Украйна

Следвайте " Гласове " в 
По-малко от половината (48%) от българите утвърждават по принцип поддръжката от Европейския съюз за Украйна след нашествието на Русия. Това не се трансформира (49%) и когато биват питани да се замислят за по-конкретни дейности като глобите против Русия и филантропична, военна и финансова помощ за украинците. Това демонстрира изследване на " ".

Четирима от 10 българи не са удовлетворени и от съдействието сред страните от Европейски Съюз за справяне с последствията от войната.
Ако с дейностите си и блокирането на нови наказания ръководещите в Унгария си построиха репутацията на най-проруската страна в Европейски Съюз, то жителите на страната поддържат доста повече (63%) дейностите на Европейски Съюз в помощ на Украйна. И при по-конкретния въпрос там над половината (56%) дават утвърждението си.
По този въпрос България не е и в категорията на Румъния - надлежно 61% и 60% утвърждават там дейностите на Европейски Съюз. " Нашата " група е тази с Гърция и Кипър.

Това демонстрират резултатите от изследването на Евробарометър на Европейския парламент за есента на 2022 година, чиито резултати бяха оповестени през днешния ден. Средно 74% от жителите на Европейския съюз утвърждават поддръжката на блока за Украйна след нашествието на Русия.
Допитване на " Евробарометър " от втората половина на април (един месец след съветското нападение), сподели, че 73% от българите са изпитвали благосклонности и състрадание към украинците, 71% са били съгласни, че Европейски Съюз е показал взаимност с тях и 47% - че бързо им е оказал помощ.
В 24 страни членки на Европейски Съюз, по-голямата част от жителите са съгласни с поддръжката от страна на Европейски Съюз. Най-значителните стойности са регистрирани в Швеция (97%), Финландия (95%), Нидерландия (93%), Португалия (92%) и Дания (92%), до момента в който в България и Гърция поддръжката е най-ниска (48%).
 

Одобрявате или не одобрявате поддръжката на Европейски Съюз за Украйна след съветската инвазия? (%-Одобрявам)© Евробарометър
Десет месеца след началото на войната в Украйна поддръжката за съответните ограничения, подхванати от Европейски Съюз - под формата на наказания против съветското държавно управление или финансова, военна или филантропична поддръжка за Украйна - се резервира на същото високо ниво от 73% (49% за България).
 

Одобрявате или не одобрявате съответните ограничения, подхванати от Европейски Съюз – под формата на наказания против съветското държавно управление или финансова, военна или филантропична поддръжка за Украйна? (%-Одобрявам)© Евроберометър
Най-висока е във Финландия и Швеция (и двете по 96%), а най-ниска - в Гърция (46%). Усилията на страните членки за съгласуване на отговорите на следствията от нашествието са значително оценени. Общо 58% от жителите на Европейски Съюз са удовлетворени от равнището на съдействие сред страните, до момента в който 37% не са.
 

Колко удовлетворени сте или не сте от съдействието сред страните членки на Европейски Съюз в отговора на следствията от войната в Украйна?© Евроберометър
Одобрението е изключително високо в Ирландия (84%), Португалия (83%), Дания (83%), Швеция (81%) и Финландия (80%). Гърците (34%), кипърците (40%), българите (41%) и словаците (41%) са измежду най-слабо задоволените. Въздействието на съветската война в Украйна се усеща ясно от европейските жители. Заради войната и последствията от нея близо две трети имат вяра, че животът им ще се промени (65%), нарастване от 4 процентни пункта спрямо април/май 2022 година
Демокрация
Анкетираните са на мнение, че демокрацията остава най-важната полезност, за която Европарламентът би трябвало да се бори, като 72% считат, че страната им е спечелила от участието в Европейски Съюз. Това е и мнението на болшинството във всички страни членки, като дяловете надвишават 90 % в Малта (95 %), Ирландия (92 %), Литва (91 %) и Люксембург (91 %).
Най-нисък е делът в Австрия (55%), България (60%) и Италия (61%).
Този резултат остава релативно постоянен в множеството страни, като най-значително покачване се следи в Малта (+6 процентни пункта), Финландия (+6 процентни пункта) и Швеция (+4 процентни пункта).
 

Взимайки всичко поради, бихте ли споделили, че страната Ви се е облагодетелствала или не от участието си в Европейски Съюз?© Евроберометър
В отговор на въпроса кои полезности следва да пази предпочитано Европейският парламент, респондентите показват най-често демокрацията (36%), следвана от отбраната на правата на индивида в Европейски Съюз и по света (29%) и свободата на словото и мисълта (28%). Гражданите желаят тези основополагащи полезности на Европейски Съюз да бъдат отстоявани в Съюза и отвън него.
В България, интервюираните показват върховeнството на закона и свободата на придвижване като предпочитани.
Проучването е извършено сред 12 октомври и 7 ноември 2022 година за Европейския парламент от Kantar.
 
Източник:
 
 
 
14 Дек 202227414 Дек 20222214 Дек 202211514 Дек 202222714 Дек 202259114 Дек 2022990КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022225209 Дек 202259008 Дек 202282624 Sep 20223392
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР